Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Люби, шануй, оберігай Усе, що зветься Україна!

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2023

  З 06.11.2023 по  10.11. 2023 з метою прищеплення  учням інтересу до української мови та літератури, зарубіжної літератури, англійської мови,  художньої культури, виховання естетичного сприйняття навколишнього світу, розвитку творчих здібностей учнів у Центрі було проведено тиждень української мови та писемності.
  Заплановані заходи проводились у змішаній формі: дистанційно та у звичайному режимі.
На платформі Google Classroom, «Позакласна робота» були проведені такі заходи:

- Творчий марафон патріотичних постерів-мотиваторів «Будь українцем: читай, думай, спілкуйся українською!»

 

 

Постер-мотиватор, виконала учениця групи КПК-22, Полоневич Жанна.

Інформаційна година «День подяки: історія і традиції»

-Перегляд мультиплікаційного фільму за твором І.Котляревського "Енеїда"

Інформаційна година «Феномен «Енеїди» І.Котляревського» (до 225-річчя з часу видання «Енеїди»)
-Круглий стіл «Все про харчування по-англійськи».

  Здібні учні І –ІІІ курсів взяли участь у Всеукраїнських інтернет-конкурсах:  «Лайфхаки з української мови», «Українська мова: від А до... 200 балів на НМТ/ЗНО», «НМТ з англійської мови: Survival guide», які проходять на освітній платформі «На Урок». Дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів здобули учні: Чорна Софія, Чернега Дарія (група КПК-2-23); Демидась К. (група КПК-22); Качалка Дарина (група КПК-1-23); Панасюк Ольга (група КПК-1-23); Савчук Крістіна (група КПК-1-23).
   Учні групи КР-22 взяли участь у патріотичній грі «Я люблю Україну!», де могли позмагатись у знанні рідної мови та визначних місць України, дізнались чимало цікавих фактів про рідний край та разом відгадували та співали українські пісні.

  У бібліотеці Центру організовано книжкові виставки: «Велична, щедра і прекрасна мова…» та «Читаємо в оригіналі».


  Тиждень підготували та провели викладачі Бессараб О.В., Демченко Т.М. та бібліотекар Центру Грицишина Н.І.

Тиждень за професією «Кухар»

Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2023

  З 30.11.2023 по 03.11.2022 у ДНЗ «Вінницький ЦПТО ПП» проводився тиждень за професією «Кухар». Здобувачі освіти мали можливість взяти участь у ряді заходів, які проводилися у змішаному форматі. Федчук Наталя Сергіївна провела змістовну інформаційну годину на тему: «Топ -10 найбільш незвичних страв, які подаються у ресторанах».

 

  Викладач спеціальних предметів: Крисько Аліна Юріївна провела кулінарну гру: «Кухар-юніор Центру». Кулінарна гра  містила ряд цікавих теоретичних та практичних завдань. Завдання були інтелектуальними, захоплюючими та пізнавальними. Саме такі заходи дають змогу учням тренувати своє мислення, поглибити  знання з кулінарії, допомагають підтримати інтерес учнів до професії, мотивує до кращого навчання і проводиться з метою підвищення рівня професійної підготовки, формування професійних компетентностей та розвитку творчої активності здобувачів освіти.

  31.10.2023 викладач спеціальних предметів Бушинська Ольга Анатоліївна провела інформаційну годину «Подільська кухня». Учні груп КПК-1-23 та КПК-2-23 мали можливість дізнатися про смаколики, які є поширеними на Поділлі.

  31.10.2023 майстер виробничого навчання Любунь Лілія Володимирівна провела майстер-клас на тему: «Приготування лінивих суші». Продемонструвала  учням першого курсу технологію приготування   незвичних видів суші,  розповіла історію виникнення та правила подачі.

  Майстер Савицька Олена Дмитрівна провела майстер-клас «Приготування канапок святкових». Олена Дмитрівна надала корисні поради щодо підбору сировини, поєднання інгредієнтів, приготування різних видів канапок.

  Майстер виробничого навчання Пацерук Наталія Володимирівна провела майстер-клас на тему: «Приготування сирних кульок». Цікаві техніки, оригінальні смачні складники, творча атмосфера занурили учнів та педпрацівників у цікавий процес приготування смачних страв.

  03.11.2023р.  майстром виробничого навчання Могир Наталією Анатоліївною з метою формування професійних вмінь та навичок був проведений майстер – клас: «Приготування конвертиків з сюрпризом». Майстер продемонструвала учням основні прийоми технологічного процесу приготування оригінальної страви. 

  Педагогічні працівники та здобувачі освіти мали унікальну можливість вивчати секрети приготування «Риби сібас з овочами» від майстра кулінарного мистецтва, кухаря ресторану “Острів” Миколи Синишина – нашого випускника 2015 року. Микола розкрив тонкощі приготування трьох страв з риби сібас. Страви вразили своїм неповторним смаком. 
  Тільки професійний кухар може розкрити тонкощі найсмачніших рецептів,  допомогти досконально розібратися в нюансах кулінарного мистецтва: дізнатися про правильне ставлення до їжі, познайомитися з різноманітними інгредієнтами та навчитися розбиратися в принципах поєднання продуктів. Цей майстер-клас відкрив  ще одну ароматну і смачну сторінку кулінарного мистецтва для   нашої молоді.

  Протягом тижня учні перших курсів взяли участь у благодійній акції: «Зігрій солдата своїм теплом». Під час кулінарної гри: «Кухар-юніор Центру» розігрувався набір солодощів.

 Тиждень завершився обговоренням отриманих результатів та вражень від проведених заходів, а також висловленням побажань на майбутнє.

Майстер-клас з приготування рибних страв

Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2023

  02.11.2023 у рамках тижня за професією «Кухар» випускник ДНЗ «Вінницький ЦПТО ПП» Микола Синишин, який працює кухарем ресторану «Острів», провів для учнів першого курсу майстер-клас з приготування рибних страв: «Сібас запечений з овочами», «Рулети з риби та смаженими овочами» та «Філе сібаса смаженого з соусом».

 

  Кухар продемонстрував учням технологічний процес обробки та підготовки риби, овочів та приготування страв. Учні із задоволенням брали участь у підготовці продуктів та приготуванні соусів для страв, ставили різні запитання щодо приготування страв. Завершився майстер-клас дегустацією ніжних і соковитих рибних страв.

Кращий кухар-юніор Центру

Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2023

  02.11.23 р. в рамках тижня кухаря в закладі відбулося змагання «Кращий кухар-юніор Центру» серед здобувачів освіти перших курсів. Проведено цікаве та захоплююче інтелектуальне змагання між командами, адже справжній кухар-професіонал, майстер своєї справи повинен не тільки досконало володіти технікою приготування страв та виробів, але і бути всебічно розвиненою особистістю, знати витоки кулінарії, цікаві історичні та статистичні факти, уміти зацікавити людину мистецтвом кулінарії, і, звісно, ж працювати в команді.

  Команди представили себе, давали відповіді на запитання та виконували завдання професійного спрямування. Учасники, крім своїх розумових здібностей, показали свою спритність, вправність та майстерність. На завершення наші конкурсанти представили своє домашнє завдання: осінні композиції з овочів та фруктів.

ІІІ місце розділили між собою здобувачі освіти групи КР-23 і КПК-1-23. ІІ місце посіла команда групи КБ-23 с. Кращими кухарями-юніорами Центру стали учні групи КПК-2-23.

День української писемності та мови

Опубліковано: Понеділок, 30 жовтня 2023

   27 жовтня, у день памʼяті Нестора Літописця, світова спільнота українців відзначає День української писемності і мови. Традиційно, ще з 2000 року, на знак шанування своєї рідної мови українці пишуть радіодиктант національної єдності. Цього року авторкою тексту стала українська письменниця Катерина Калитко.       

   Продиктував текст актор Олексій Гнатковський. Колектив Центру разом із своїми вихованцями також доєднались до цього грандіозного дійства. Після написання диктанту поділились своїми враженнями, емоціями, думками про подорож «дорогами України». А найцінніше те, що кожен відчув себе частинкою великої, непореможної української нації.

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net