Шоколадні вареники
03.11. для учнів Центру майстер виробничого навчання Любарська Наталія Василівна провела майстер-клас на тему: «Приготування шоколадних вареників».
Учні мали можливість спробувати власноруч різні техніки ліплення, навчитися сучасної подачі вареників у поєднані з різними сиропами та солодким сметанним соусом.
Виявляється, що улюблені усіма нами вареники можуть бути не лише смачною та ситною основною стравою, а й чудовим, вишуканим десертом.
Майстер-клас на тему: «Приготування святкових канапок»
01.11.2022 в межах тижня за професією «Кухар» майстер виробничого навчання Костецька Людмила Іванівна провела майстер-клас на тему: «Приготування святкових канапок». Учні першого курсу ознайомились із технологією приготування вишуканих святкових варіантів мініатюрних закусок. Людмила Іванівна розповіла про історію виникнення та правила подачі канапок.
Під час проведення майстер-класу учні набули досвіду, який стане у нагоді в їхній професійній діяльності, а також переконалися, що справжній кухар завжди має вдосконалювати свою майстерність.
Благодійна акція Нацбанку «СМІЛИВА ГРИВНЯ»
ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» долучився до благодійної акції Нацбанку «Cмілива гривня». Національний банк України оголосив з 1 серпня по 31 жовтня 2022 року акцію «Смілива гривня», аби в такий спосіб зібрати монети та відправити їх на фронт на допомогу нашим воїнам!
У межах акції можна здавати монети, які перебувають в обігу. Це розмінні монети 10 та 50 копійок та монети номіналом 1, 2, 5 та 10 гривень. Банкноти в межах акції також приймають.
Копійка до копійки — і буде "Bayraktar" для ЗСУ. Українці зможуть назбирати мільйони. Зараз у країні 14 мільярдів монет, які можуть перетворитися на потужну зброю та посилити нашу армію. Дріб'язок у наших кишенях — це потенційні дрони, танки та ракети для військових, які захищають цілісність та незалежність України від російського окупанта.
Єднаймось заради майбутнього України!
Фестиваль "MEAT FEST"
26 жовтня в ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» відбувся традиційний щорічний фестиваль, присвячений Дню кухаря. У цьому році темою фестивалю обрано «Meat Fest». Під час підготовки до свята майстри виробничого навчання та учні дослідили приготування страв української кухні з м’яса.
Учасники фестивалю здійснили віртуальний гастротур регіонами України та познайомились з особливостями приготування таких страв, як: ковбаски Львівські, м’ясні їжачки, млинці з м’ясом, ковбаса домашня, душенина, вертута, шашлик, крученики, мандрики, рулька по – донбаськи, м’ясний рулет. Учні продемонстрували високий рівень професйних умінь та навиків, здобутих у стінах Центру та на базах виробничої практики.
Символом фестивалю стало поросятко, виготовлене з сала та м’ясних продуктів. Пригощали учасників та гостей фестивалю смачним пирогом із м’ясом.
Фестиваль пройшов у надзвичайно дружній атмосфері та подарував присутнім позитивні емоції.