Кондитер
Кваліфікація "Кондитер 3 розряду"
Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів. А точніше - професіонал, що вміє створювати шедеври, перед якими не встоїть жоден ласун.
Історія кондитерського мистецтва своїм корінням йде в глибоку старовину і нерозривно пов’язана з активним використанням меду, а потім і цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого поширення спочатку в Італії в кінці XV- на початку XVI століття. Це сталося з появою цукру в тих регіонах. До тих пір всі основні солодощі в Європі купувалися на Сході, переважно у арабів, одних з родоначальників кондитерської справи в стародавньому світі.
Робота кондитера — творча. Це мистецтво робити не тільки смачно, але й красиво. У кондитерському виробі поєднуються смакові якості, почуття стилю, навички художника і творця. Десерти – це завжди свято і навіть трохи магія.
Якщо ви відчуваєте покликання дарувати людям радість, приносити маленьке солодке щастя, приємні емоції і яскраві спогади, то вам неодмінно потрібно зв’язатися з нами, а ми зробимо все можливе для того, аби ви стали найкращим фахівцем-кондитером.
Перспективи працевлаштування
Харчова промисловість. Кондитерська промисловість.
Виробництво хліба, хлібобулочних виробів; виробництво сухарів, печива, пирогів, тістечок з тривалим терміном зберігання.