Кулінар борошняних виробів
Кваліфікація "Кулінар борошняних виробів"
Кулінар - людина, яка є фахівцем в області кулінарії і яка на професійному рівні займається приготуванням їжі в тому чи іншому закладі громадського харчування.
Крім того, кулінар також:
- складає ресторанне меню;
- розробляє авторські рецепти;
- проводить дегустацію продуктів;
- займається презентацією поданих страв;
- проводить інструктаж працівників ресторану, зокрема, метрдотеля і офіціантів;
- контролює підтримання чистоти на кухні;
- відповідає за закупівлю продуктів і їх підготовку до подальшої обробки;
- вивчає, а також реагує на скарги клієнтів щодо обслуговування та якості страв;
- вносить ідеї щодо вдосконалення роботи ресторану.
Основні переваги професії
Кулінар - професія, яка завжди затребувана, тому що поїсти і тим більше поїсти смачно хочуть завжди. І якщо ви професіонал своєї справи, знайти роботу вам буде зовсім не складно. До того ж, професія кулінар досить добре оплачується. Багато чого, звичайно, залежить від ваших навичок, знань, досвіду і місця роботи.
Напрямки діяльності кулінарів
Коли ми говоримо про кулінарію, ми повинні розуміти, що це можуть бути:
- шеф-кухарі;
- су-шефи;
- кухарі холодного або гарячого цеху;
- кухарі м'ясного цеху;
- пекарі або кондитери.
А вони, в свою чергу, можуть спеціалізуватися на:
- національній кухні;
- європейській кухні;
- веганскій або вегетаріанській кухні;
- фьюжн-кухні;
- високій кухні;
- молекулярній кухні.
Основні якості гарного кулінара
Хороший кулінар на вагу золота. А визначити хорошого кулінара можна за такими якостями і навичкам:
- гнучкість розуму;
- креативність;
- лідерство;
- охайність;
- енергійність;
- ввічливість;
- відповідальність;
- пунктуальність;
- хороша пам'ять;
- вміння чітко слідувати інструкції;
- вміння працювати в режимі багатозадачності;
- вміння працювати в команді.
Крім усього перерахованого, хороший кулінар ніколи не перестає вчитися новому і самовдосконалюватися.