Все для Joomla. Беспланые шаблоны и расширения.

Продавець продовольчих товарів

Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати:

  • асортимент, класифікацію, характеристику та харчову цінність товарів;
  • терміни зберігання товарів даної групи;
  • ознаки доброякісності товарів, види браку і порядок їх списання; 
  • правила розшифрування та зчитування даних маркування товарів;
  • порядок розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; 
  • правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; 
  • правила експлуатації та використання торгово-технологічного обладнання, РРО;
  • правила продажу продовольчих товарів та торговельного обслуговування населення; 
  • порядок проведення інвентаризації;  
  • основи ціноутворення та оподаткування; 
  • основи правового регулювання в торгівлі, правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.  

Повинен уміти:

  • приймати товари, перевіряти заповнення тарних  одиниць та якість товару за зовнішнім оглядом;
  • готувати товари до продажу, розміщувати і викладати товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства;
  • раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці;
  • консультувати покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів;
  • нарізати, зважувати, упаковувати товари, підраховувати вартість покупки, формувати чеки;
  • брати участь в  оформленні прилавкових вітрин.

Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності;
  • постійно підвищувати культуру обслуговувати;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • раціонально та ефективно організовувати роботу в секції, відділі, торговому залі;
  • дотримуватись норм торгово-технологічного процесу.

Перспективи працевлаштування

Оптова та роздрібна торгівля.

Наші контакти


21001, м. Вінниця, вул. Ватутіна, 72 
Тел.: (0432) 56-38-17; 27-10-56
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net