Шаблоны Joomla 3 тут

Пекар

 Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати:

  • технологічні процеси хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів;
  • параметри температурного та парового режимів випікання;
  • способи розкладання виробів на поду, листах;
  • методи визначення готовності тістових заготовок до випікання та якості готової продукції;
  • способи регулювання тривалості випікання, зволоження пекарної камери;
  • фактори, що впливають на вихід хліба та методи їх розрахунку;
  • норми продуктивності печі;
  • будову, принцип роботи та правила експлуатації обслуговуючого устаткування;
  • державні стандарти на готову продукцію, що виробляється, основи санітарії та особистої гігієни, поняття про мікроорганізми і мікробіологічні процеси.

виробництво випічки  пекар

Повинен уміти:

  • вести технологічний процес випікання хліба, сухарних та булочних виробів;
  • укладати тістові заготовки на лопатки, листи, касети, форми;
  • садити тістові заготовки на під (або люльки) печі;
  • сушити сухарі у сушильних камерах та в печах;
  • вибирати готові вироби з печей та камер;
  • контролювати температурний і паровий режими пекарної та сушильної камер;
  • регулювати рух пічного конвеєра і роботу механізмів для садіння, вибирання та обприскування хліба;
  • визначати готовність тістових заготовок до випікання;
  • укладати вироби у тару, на вагонетки, транспортери.

 Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
  • дотримуватись норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці  навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології.

випічка  випічка

Перспективи працевлаштування

Пекар – це кваліфікований фахівець для роботи на хлібозаводах, мініпекарнях та кондитерських цехах,  який знає сучасні та традиційні технології випікання і виготовлення хлібобулочних та кондитерських виробів, святкових короваїв.

Наші контакти


21001, м. Вінниця, вул. Ватутіна, 72 
Тел.: (0432) 56-38-17; 27-10-56
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net