Шаблоны Joomla 3 тут

Виробник м'ясних напівфабрикатів

Кваліфікація

"Виробник м'ясних напівфабрикатів 4 розряду" 

Повинен знати:

  • будову  та  класифікацію  обладнання,  що  використовується  для виготовлення  напівфабрикатів  та  приготування  фаршу  (куттер,  вовчок, шпикорізка,  машини  для  нарізання  м'ясо-кісткових напівфабрикатів, пакувальні  машини),  будову,  класифікацію  та  основні   принципи  роботи автоматизованих та механізованих ліній по виготовленню напівфабрикатів, властивості  м’яса  тварин різних  видів  (яловичина,  свинина,  баранина  та м’ясо птиці);
  • класифікацію та призначення частин м’ясних туш тварин та птиці,  для виготовлення  натуральних  напівфабрикатів,  асортимент  напівфабрикатів  з яловичини,  свинини,  баранини  та   м’яса  птиці, встановлені  розміри,  массу напівфабрикатів,  масу  порцій  і  вимоги  технологічної  інструкції  до виробництва  напівфабрикатів  (  з  натуральної  та  січеної  маси  –  котлети, шніцеля,  біфштекси,  ромштекси)  на  сучасних  потокових  автоматизованих лініях;
  • дозування  допоміжної  та  основної  сировини  для  складання  фаршу  зі  свинини, телятини, баранини, асортимент швидкозаморожених готових страв і режими їх зберігання;
  • норми  часу  і  норми  виробітку  продукції,  ведення  процесу технологічної обробки кулінарних та борошняних виробів,  правила  охорони праці, виробничої санітарії, особистої гігієни та протипожежного захисту.

Повинен вміти:

  • здійснювати підбір великошматкових напівфабрикатів для виробництва натуральних,  порційних, дрібношматкових  та  панірованих  напівфабрикатів на механічних лініях та вручну;
  • здійснювати  підготовку  великошматкових  напівфабрикатів  для виготовлення  біфштексів, ромштексів, шніцелів,  антрекотів,  філе  та натуральних січеників зі свинини, телятини, баранини та м’яса птиці; 
  • здійснювати  добір  та  підготовку  сировини  для  виготовлення дрібношматкових напівфабрикатів;
  • здійснювати нарізання м'яса для виготовлення бефстроганов, піджарки, гуляшу, азу, шашлику та інших напівфабрикатів;
  • дотримуватись  правил  і  норм  охорони  праці,  виробничої  санітарії  та протипожежного захисту;
  • відповідно  до  виду  напівфабрикатів  здійснювати  підбір  інструментів (ножів,  мусатів)  та обладнання (куттер,  вовчок,  салорізка,  машини  для нарізання м’ясо-кісткових напівфабрикатів, пакувальні машини);
  • виготовляти  фарш  з  натуральної  та  котлетної  маси    для  котлет, пиріжків, пельменів, кнелів, купатів і здійснювати подачу готового фаршу на наступну операцію;
  • виготовляти  швидкозаморожені  готові  страви;  готувати  фарш  для кулінарних борошняних виробів;
  • працювати  на  механізованих  та  автоматизованих  лініях  по виготовленню напівфабрикатів;
  • здійснювати  процес  фасування   та  пакування  напівфабрикатів;
  • здійснювати санітарну обробку інвентарю та обладнання;
  • здійснювати  заходи  з  державної  реєстрації  суб’єкта  малого підприємництва, знати основи формування бізнес-плану.

   

  

Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

  • раціонально організувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • додержуватись норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати  і  виконувати  вимоги  нормативних  актів  про  охорону  праці  й навколишнього  середовища, додержуватися  норм,  методів  і  прийомів безпечного виконання робіт;
  • використовувати  в  разі  необхідності  засоби  попередження  і  усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати  інформаційні  технології  в  обсязі,  що  є  необхідними  для виконання професійних обов’язків;
  • володіти  обсягом  знань  з  правових  питань  галузі,  основ  ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

виготовлення пельменів  виготовлення напівфабрикатів

напівфабрикати  напівфабрикати

Наші контакти

вул. Ватутіна, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-38-17
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net