Шаблоны Joomla 3 тут

Тістороб


Кваліфікація "Тістороб"


             
Тістороб – одна з найнеобхідніших професій сьогодення!

Майбутнє харчової промисловості значною мірою залишається за хлібозаводами і кондитерськими цехами, оснащеними сучасною технікою, оптимальними технологіями та кваліфікованими кадрами.
Сучасний хлібозавод - це завод-автомат. Починаючи з моменту надходження сировини та завершуючи упакуванням готової продукції, всі операції виконують механізми. Але це лише з першого погляду здається, що тісто готують механізми. Насправді його виготовляє тістороб. Тісто сьогодні, як і раніше, залишається таким же ніжним, примхливим і потребує уважного ставлення, як і під час ручного приготування.
І хоча тісто - це тільки ще напівфабрикат, але від нього на дев’яносто відсотків залежить якість готового виробу: смак, аромат, зовнішній вигляд тощо. Таким чином, професія тістороба є однією із найважливіших ланок у технологічному процесі приготування хліба.

Місце роботи 
Переробна промисловість та підприємства (пекарні) хлібобулочної промисловості.

Характер роботи:

- розрахунок кількості сировини і норми виходу продукції;

- підготовка борошна й іншої сировини;

- заміс опари і тіста (на тістомісильних машинах);

- обминка тіста;

- контроль за температурою, часом замісу і консистенцією тіста;

- визначення готовності тіста до випічки;

- формування заготівель з різних видів тіста;

- контроль за вагою і формою тістових заготівель;

- виробництво напівфабрикатів;

- укладання заготівель на аркуші, лопати, касети і відправлення в піч;

- раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

- дотримуватися  норм технологічного процесу;

- не допускати браку в роботі;

- знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці,  навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт.

Перспективи розвитку

Тісторобами можуть бути як чоловіки, так і жінки. Професійна кар’єра тістороба для осіб, які мають спеціальну вищу освіту, продовжується у якості головних технологів, завідувачів лабораторій підприємств, а за умови досягнення певного досвіду роботи відкривається можливість займати і більш відповідальні керівні посади.

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net