Методична комісія професійної підготовки
Голова методичної комісії - Любунь Лілія Володимирівна
Члени комісії:
- 1. Бушинська Ольга Анатоліївна, викладач предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Страви подільської кухні», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства», «Фізіологія харчування».
- 2. Вішталюк Єлизавета Сергіївна, майстер виробничого навчання за професією «Майстер готельного обслуговування», викладач з предметів: «Технологія обслуговування в готельних та туристичних комплексах».
- 3. Гандзій Олександра Володимирівна, викладач з предмета: «Основи трудового законодавства»
- 4. Года Юлія Юріївна, майстер виробничого навчання за професією «Бармен», викладач з предметів: «Технологія приготування напоїв і коктейлів та їх характеристика», «Технологічне обладнання», «Технологія приготування закусок, страв, напоїв з основами товарознавства
- 5. Городнік Олександр Васильович, майстер виробничого навчання та викладач предмета: «Технологія транспортного обслуговування в туризмі».
- 6. Демченко Тетяна Миколаївна, викладач з предметів: «Англійська мова за професійним спрямуванням», «Іноземна мова професійного спрямування», «Професійна етика та психологія».
- 7. Іскра Надія Юріївна, майстер виробничого навчання за професією «Пекар», викладач з предметів: «Технологія хлібопекарського виробництва», «Сировина і матеріали».
- 8. Кодак Наталія Іванівна, викладач з предметів: «Гігієна та санітарія виробництва», «Технологія туристичного обслуговування», «Географія туризму», «Основи енергозбереження та екологізації», «Санітарія і гігієна в готельних комплексах».
- 9. Костецька Людмила Іванівна, майстер виробничого навчання за професією «Кухар», викладач з предметів: «Кулінарна характеристика страв», «Основи технохімічного контролю».
- 10. Костюк Сергій Вікторович, викладач з предметів: «Основи підприємництва», «Правила дорожнього руху».
- 11. Краснюк Альбіна Андріївна, викладач з предметів: «Професійна етика та психологія», «Професійна етика та основи психології», «Основи психології та професійної етики», «Діловий етикет».
- 12. Крисько Аліна Юріївна, викладач предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Устаткування підприємств харчування», «Товарознавство харчових продуктів»,
- 13. Ліпінська Катерина Василівна, викладач предметів: «Основи рекламного маркетингу та дизайну», «Документаційне забезпечення готельних комплексів», «Організація обслуговування відвідувачів», «Основи рекламного менеджменту та маркетингу».
Методична комісія професійної підготовки є структурним підрозділом методичної служби Центру.
Голова та члени методичної комісії керуються в роботі положенням «Про методичну роботу в професійно-технічному навчальному закладі» та іншими нормативними документами.
Науково-методична проблема, над якою працює методична комісія професійної підготовки: «Вдосконалення форм і методів навчання професійної підготовки для формування підприємницьких компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників».
Робота методичної комісії професійної підготовки - це цілісна система взаємопов’язаної діяльності (аналітичної, пошукової, дослідницької, науково-практичної, інформаційної, діагностичної, організаційної), що забезпечує постійне удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників та підвищення їх освітнього рівня в умовах інтенсивного впровадження інноваційних технологій у навчально-виробничий процес.
Головною метою роботи методичної комісії є ефективна діяльність кожного члена комісії в інноваційному режимі, формування творчої особистості педагога та підтримка фахової форми його діяльності.
Методична робота МК здійснюється на засадах загальнопедагогічних принципів (демократизації, гуманізації, диференціації, індивідуально підходу і т.д.) та принципів, що відображають специфіку фахового спрямування Центру серед інших типів навчальних закладів, а саме:
- принцип цільового підходу до організації методичної роботи відповідно програмних цілей та напрямків діяльності Центру;
- принцип органічного взаємозв’язку методичної діяльності майстрів виробничого навчання та виробничої діяльності учнів Центру;
- принцип «близької та далекої перспективи», тобто спрямування діяльності на співпрацю з роботодавцями для ефективного проходження учнями виробничої практики з перспективою працевлаштування випускників.
Головні напрями діяльності методичної комісії:
- організація роботи з вивчення, узагальнення й поширення досвіду;
- організація підвищення кваліфікації педпрацівників;
- вивчення нормативно-правових і методичних документів щодо організації навчально-виховного процесу;
- удосконалення методики проведення різних видів занять, їх навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення;
- організація відкритих уроків;
- зміцнення навчально-методичної та матеріальної бази кабінетів і лабораторій;
- вдосконалення науково-теоретичної, психологічно-педагогічної, загальнодидактичної, методичної і фахової підготовки членів методичної комісії;
- створення умов для професійного зростання, самоосвіти, дослідницької і творчої діяльності педагогів;
- забезпечення засвоєння і впровадження найбільш ефективних технологій, методик і техніки навчання та виховання учнів;
- самовдосконалення та розвиток індивідуальної творчості педагогів;
- проведення обміну досвідом успішної педагогічної діяльності;
- виявлення, пропагування та здійснення нових підходів до організації навчання й виховання, забезпечення постійного засвоєння сучасної педагогічної теорії та практики;
- створення умов для самоосвіти педагогічних працівників і здійснення керівництва їх творчою діяльністю;
- розробка основних напрямів і форм активізації пізнавальної, науково-практичної діяльності учнів у позаурочний час (конкурси, виставки, тижні за професіями).