Методична комісія професійної підготовки
Голова методичної комісії - Любунь Лілія Володимирівна
Члени комісії:
- 1. Бушинська Ольга Анатоліївна, викладач предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Страви подільської кухні», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства», «Товарознавство харчових продуктів», «Товарознавство продовольчих товарів».
- 2. Вішталюк Єлизавета Сергіївна, майстер виробничого навчання за професією «Майстер готельного обслуговування», викладач з предметів: «Обладнання готельних комплексів», «Технологія обслуговування в готельних та туристичних комплексах», «Технологія обслуговування в готельних та туристичних комплексах».
- 3. Вовнюк Галина Василівна, майстер виробничого навчання за професією «Агент з організації туризму», викладач з предметів: «Технологія туристичного обслуговування», «Географія туризму».
- 4. Гандзій Олександра Володимирівна, викладач з предмета: «Основи трудового законодавства»
- 5. Года Юлія Юріївна, майстер виробничого навчання за професією «Бармен», викладач з предметів: «Технологія приготування змішаних напоїв», «Технологія приготування напоїв і коктейлів та їх характеристика», «Торгово-технологічне обладнання», «Технологічне обладнання», «Технологія приготування закусок, страв, напоїв з основами товарознавства
- 6. Демченко Тетяна Миколаївна, викладач з предметів: «Англійська мова за професійним спрямуванням», «Іноземна мова професійного спрямування», «Професійна етика та психологія».
- 7. Костецька Людмила Іванівна, майстер виробничого навчання за професією «Кухар», викладач з предметів: «Кулінарна характеристика страв», «Основи технохімічного контролю».
- 8. Костюк Сергій Вікторович, викладач з предмета: «Основи підприємництва».
- 9. Кравець Валентина Станіславівна, викладач предмета: «Інформаційні технології».
- 10. Краснюк Альбіна Андріївна, викладач з предметів: «Професійна етика та психологія», «Професійна етика та основи психології», «Основи психології та професійної етики», «Діловий етикет».
- 11. Крисько Аліна Юріївна, викладач предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Устаткування підприємств харчування», «Товарознавство харчових продуктів», «Правила дорожнього руху».
- 12. Ліпінська Катерина Василівна, викладач предметів: «Основи рекламного маркетингу та дизайну», «Документаційне забезпечення готельних комплексів», «Організація обслуговування відвідувачів».
- 13. Любунь Лілія Володимирівна, майстер виробничого навчання за професіями: «Кондитер», викладач предметів: «Малювання і ліплення», «Устаткування підприємств харчування», «Основи енергозбереження».
- 14. Могир Наталія Анатоліївна, майстер виробничого навчання за професією «Кухар».
- 15. Пацерук Наталія Володимирівна, майстер виробничого навчання за професією «Пекар», «Кулінар борошняних виробів», викладач предметів: «Устаткування хлібопекарського виробництва», «Технологія хлібопекарського виробництва», «Сировина і матеріали», «Фізіологія харчування, санітарія та гігієна».
- 16. Савицька Олена Дмитрівна, майстер виробничого навчання за професією «Кухар».
- 17. Савлук Олег Анатолійович, викладач предметів: «Основи ринкової економіки та підприємництва», «Основи ринкової економіки», «Техніка пошуку роботи».
- 18. Стадник Світлана Василівна, викладач з предметів: «Охорона праці», «Основи електротехніки».
- 19. Федорова Оксана Сергіївна, викладач з предмета: «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства».
- 20. Федчук Наталя Сергіївна, викладач предметів: «Організація обслуговування в барах і ресторанах», «Організація виробництва та обслуговування», «Організація і техніка обслуговування в залах ресторанного господарства».
- 21. Черненко Дмитро Юрійович, викладач предмета: «Інформаційні технології».
- 22. Черненко Наталія Сергіївна, викладач предметів: «Основи галузевої економіки, «Основи калькуляції та звітність», «Облік калькуляція і звітність», «Облік і звітність», «Основи обліку і звітність», «Організація та техноголія торгівельних процесів».
Методична комісія професійної підготовки є структурним підрозділом методичної служби Центру.
Голова та члени методичної комісії керуються в роботі положенням «Про методичну роботу в професійно-технічному навчальному закладі» та іншими нормативними документами.
Науково-методична проблема, над якою працює методична комісія професійної підготовки: «Вдосконалення форм і методів навчання професійної підготовки для формування підприємницьких компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників».
Робота методичної комісії професійної підготовки - це цілісна система взаємопов’язаної діяльності (аналітичної, пошукової, дослідницької, науково-практичної, інформаційної, діагностичної, організаційної), що забезпечує постійне удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників та підвищення їх освітнього рівня в умовах інтенсивного впровадження інноваційних технологій у навчально-виробничий процес.
Головною метою роботи методичної комісії є ефективна діяльність кожного члена комісії в інноваційному режимі, формування творчої особистості педагога та підтримка фахової форми його діяльності.
Методична робота МК здійснюється на засадах загальнопедагогічних принципів (демократизації, гуманізації, диференціації, індивідуально підходу і т.д.) та принципів, що відображають специфіку фахового спрямування Центру серед інших типів навчальних закладів, а саме:
- принцип цільового підходу до організації методичної роботи відповідно програмних цілей та напрямків діяльності Центру;
- принцип органічного взаємозв’язку методичної діяльності майстрів виробничого навчання та виробничої діяльності учнів Центру;
- принцип «близької та далекої перспективи», тобто спрямування діяльності на співпрацю з роботодавцями для ефективного проходження учнями виробничої практики з перспективою працевлаштування випускників.
Головні напрями діяльності методичної комісії:
- організація роботи з вивчення, узагальнення й поширення досвіду;
- організація підвищення кваліфікації педпрацівників;
- вивчення нормативно-правових і методичних документів щодо організації навчально-виховного процесу;
- удосконалення методики проведення різних видів занять, їх навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення;
- організація відкритих уроків;
- зміцнення навчально-методичної та матеріальної бази кабінетів і лабораторій;
- вдосконалення науково-теоретичної, психологічно-педагогічної, загальнодидактичної, методичної і фахової підготовки членів методичної комісії;
- створення умов для професійного зростання, самоосвіти, дослідницької і творчої діяльності педагогів;
- забезпечення засвоєння і впровадження найбільш ефективних технологій, методик і техніки навчання та виховання учнів;
- самовдосконалення та розвиток індивідуальної творчості педагогів;
- проведення обміну досвідом успішної педагогічної діяльності;
- виявлення, пропагування та здійснення нових підходів до організації навчання й виховання, забезпечення постійного засвоєння сучасної педагогічної теорії та практики;
- створення умов для самоосвіти педагогічних працівників і здійснення керівництва їх творчою діяльністю;
- розробка основних напрямів і форм активізації пізнавальної, науково-практичної діяльності учнів у позаурочний час (конкурси, виставки, тижні за професіями).