Тиждень за професією «Кухар»
З 30.11.2023 по 03.11.2022 у ДНЗ «Вінницький ЦПТО ПП» проводився тиждень за професією «Кухар». Здобувачі освіти мали можливість взяти участь у ряді заходів, які проводилися у змішаному форматі. Федчук Наталя Сергіївна провела змістовну інформаційну годину на тему: «Топ -10 найбільш незвичних страв, які подаються у ресторанах».
Викладач спеціальних предметів: Крисько Аліна Юріївна провела кулінарну гру: «Кухар-юніор Центру». Кулінарна гра містила ряд цікавих теоретичних та практичних завдань. Завдання були інтелектуальними, захоплюючими та пізнавальними. Саме такі заходи дають змогу учням тренувати своє мислення, поглибити знання з кулінарії, допомагають підтримати інтерес учнів до професії, мотивує до кращого навчання і проводиться з метою підвищення рівня професійної підготовки, формування професійних компетентностей та розвитку творчої активності здобувачів освіти.
31.10.2023 викладач спеціальних предметів Бушинська Ольга Анатоліївна провела інформаційну годину «Подільська кухня». Учні груп КПК-1-23 та КПК-2-23 мали можливість дізнатися про смаколики, які є поширеними на Поділлі.
31.10.2023 майстер виробничого навчання Любунь Лілія Володимирівна провела майстер-клас на тему: «Приготування лінивих суші». Продемонструвала учням першого курсу технологію приготування незвичних видів суші, розповіла історію виникнення та правила подачі.
Майстер Савицька Олена Дмитрівна провела майстер-клас «Приготування канапок святкових». Олена Дмитрівна надала корисні поради щодо підбору сировини, поєднання інгредієнтів, приготування різних видів канапок.
Майстер виробничого навчання Пацерук Наталія Володимирівна провела майстер-клас на тему: «Приготування сирних кульок». Цікаві техніки, оригінальні смачні складники, творча атмосфера занурили учнів та педпрацівників у цікавий процес приготування смачних страв.
03.11.2023р. майстром виробничого навчання Могир Наталією Анатоліївною з метою формування професійних вмінь та навичок був проведений майстер – клас: «Приготування конвертиків з сюрпризом». Майстер продемонструвала учням основні прийоми технологічного процесу приготування оригінальної страви.
Педагогічні працівники та здобувачі освіти мали унікальну можливість вивчати секрети приготування «Риби сібас з овочами» від майстра кулінарного мистецтва, кухаря ресторану “Острів” Миколи Синишина – нашого випускника 2015 року. Микола розкрив тонкощі приготування трьох страв з риби сібас. Страви вразили своїм неповторним смаком.
Тільки професійний кухар може розкрити тонкощі найсмачніших рецептів, допомогти досконально розібратися в нюансах кулінарного мистецтва: дізнатися про правильне ставлення до їжі, познайомитися з різноманітними інгредієнтами та навчитися розбиратися в принципах поєднання продуктів. Цей майстер-клас відкрив ще одну ароматну і смачну сторінку кулінарного мистецтва для нашої молоді.
Протягом тижня учні перших курсів взяли участь у благодійній акції: «Зігрій солдата своїм теплом». Під час кулінарної гри: «Кухар-юніор Центру» розігрувався набір солодощів.
Тиждень завершився обговоренням отриманих результатів та вражень від проведених заходів, а також висловленням побажань на майбутнє.
Перегляди: 49