Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Свято «Подільського вареника»

Опубліковано: П'ятниця, 02 грудня 2016

1 грудня в Центрі відбулося свято «Подільського вареника». Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні.

Слово «вареники» походить від дієслова «варити». У давнину ця страва наділялась магічними властивостями. Вареники ототожнювали з місяцем, який вважається супутником добробуту і міцного здоров’я людини. Готували їх на свята або ж у неділю. Подавали на весіллях, хрестинах, поминках. Готували вареники з пшеничного, житнього, гречаного борошна або з їх суміші. Замішували на сироватці з яйцем. Давали йому вистоятися і тоді розкачували. Частину варениць залишали без начинки і так варили. Готові вареники виймали з окропу лозяним ополоником, складали у макітру і заливали засмажкою з олії або сала з цибулею.

Протягом вечора зі сцени лунали пісні, вірші та гуморески, присвячені цій національній страві.

  

    

Не обійшлося і без цікавих та веселих конкурсів. Під час змагань «Хто швидший?» учасники мали якомога більше наліпити вареників за три хвилини. Марущак Аліна зуміла виготовити їх аж вісім, отримавши перемогу. Потім взялися визначати “Справжнього козака” – хлопця, який з’їсть найбільше вареників за відведений час. Ним виявився Бунич Ярослав.

  

Наприкінці свята усі бажаючі пригощалися смачними варениками з різноманітними начинками, які приготували наші учні. Тож вечір був гостинним, веселим, а головне – смачним.

Перегляди: 1106

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net