Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Зимові педагогічні читання

Опубліковано: Субота, 06 січня 2024

  З 02 по 05 січня в Центрі проходили зимові педагогічні читання, спрямовані на розвиток творчого потенціалу та професійної компетентності педагогів. Відкрив захід директор Савлук О.А., підкресливши важливість і значення даної форми методичної роботи для підвищення фахової майстерності викладачів та майстрів виробничого навчання.
  Методист Гандзій О.В. представила колегам виховні ідеї педагогічної спадщини Степана Сірополко – видатного українського педагога, ім’я якого замовчувалося протягом багатьох років. Велику увагу він приділяв національній освіті та вихованню патріотів, які наслідують борців за свободу і незалежність України, шанобливо ставляться до національних надбань різних видів мистецтва.



  Неймовірну атмосферу народної музики створила юна бандуристка Зоряна, яка виконала щедрівку «Ой, сивая та й зозуленька»  та мелодію душі «Пісня таємничого саду» Р. Ловланда.

  Ще одним ефективним  засобом естетичного виховання є музеї рідного краю. Майстер виробничого навчання за професією «Агент з організації туризму» Вовнюк Г.В. ознайомила колег з музеями Вінниччини та презентувала власний досвід з організації екскурсій та екскурсійні відео-проєкти своїх вихованців-туристів.

  Керуючись висловом С. Сірополка: «Мова... є імунною системою нації… Нація живе, поки функціонує її мова», викладач української мови та літератури  Бессараб О.В. провела практичне заняття «Мовна культура викладача: шляхи та ресурси самовдосконалення».
  Викладачі психології та професійної етики Демченко Т.М. і Краснюк  А.А. провели тренінг «Способи згуртування учасників освітнього процесу». Цікаві практичні вправи допомогли педагогам стати ще дружнішими та відкритішими, віднайти внутрішню рівновагу.

 З метою співпраці задля навчання та розвитку педагогічний колектив відвідав музейно-просвітницький центр Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського та музей освіти Вінниччини у КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти».

  Важливе практичне значення мали проведені заняття «Створення інтерактивних вправ за допомогою онлайн сервісів Каhoot та Wordwall» викладачем інформатики Черненком Д.Ю. та «Дизайн рекламних оголошень» керівником гуртка Станіславовою Я.А.

  Майстри виробничого навчання на високому професійному рівні провели три майстер-класи з приготування пирога «Дамська примха» (Пацерук  Н.В.), лазаньї (Костецька Л.І.), пряного глінтвейну (Года Ю.Ю.).

  В той час, коли нашим захисникам доводиться відстоювати незалежність і територіальну цілісність України, наш колектив продовжує спрямовувати зусилля на допомогу фронту. Не зважаючи на досить насичені заходами дні педагогічних читань, педагоги  дружно взялися за виготовлення окопних свічок. Результат очевидний.

 Зимові педагогічні читання пройшли на високому методичному рівні. Під час підбиття підсумків учасники обмінялися думками та гарними враженнями від проведених заходів.
 Дякуємо організаторам та усім, хто взяв участь! Бажаємо творчих злетів на освітянській ниві та Перемоги нам над ворогом!

Перегляди: 42

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net