Взаємодія задля навчання та розвитку
03.01. 2024 в межах проведення традиційних зимових педагогічних читань колектив ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» відвідав музейно-просвітницький центр Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.
Педагогів гостинно зустріла заступник декана з профорієнтаційної роботи природничо-географічного факультету Атаман Людмила Василівна. Досвідчений екскурсовод познайомила відвідувачів з експозицією музею історії університету, де колишні випускники цього закладу (у колективі їх чимало) могли пригадати свої студентські роки та улюблених викладачів. Також усім сподобались: музей Михайла Коцюбинського, музей етнології Поділля, конференц-зал та виставка виробів із лози.
Ще однією цікавою локацією університету є «Освітній хаб NotBox», метою створення якого є ефективна взаємодія задля навчання й розвитку, згуртування поколінь та оновлення змісту освіти. Педагогів надзвичайно зацікавили комфортно облаштовані аудиторії та сучасний простір для освітян, а також можливість брати участь у різноманітних програмах підвищення кваліфікації на базі хабу.
Завершенням освітньої траєкторії екскурсійного дня стало відвідання ще одного музею освіти у КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти». З вітальним словом до педагогічного колективу Центру звернувся ректор Дровозюк Степан Іванович та висловив сподівання на тісну співпрацю із адміністрацією Центру. Завідувач кафедри філології та гуманітарних наук, професор Струкевич Олексій Карпович познайомив присутніх із експонатами, що стосуються не тільки професійної діяльності освітян у різні періоди нашої історії, а також і дитячою творчістю, предметами побуту учителів різних епох.
Особливу шану потрібно віддати новій експозиції музею, що присвячена освітянам, які під час російсько-української війни пішли захищати свою землю зі зброєю в руках.
Цей день був наповнений позитивними емоціями та новими враженнями, що стануть поштовхом до самовдосконалення та нових звершень на освітянській ниві.
Різдвом Христовим та Новим роком!
Новий рік вже на порозі
Різдвяно-новорічні свята – найяскравіші, найчарівніші, найулюбленіші для кожного із нас. Тож нехай вони як світлі вісники оновлення мрій і сподівань несуть нам і всій нашій країні добро і мир, успіх та процвітання.
У ДНЗ "Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості" відбувся новорічний святковий концерт за участі творчих учнів нашого закладу освіти.
Нехай Новий рік принесе нам і нашим родинам, нові можливості, чудові перспективи та відкриває нові горизонти для великих перемог!
Зустріч з військовослужбовцем однієї з авіаційних бригад Повітряних сил ЗС України.
У рамках програми національно-патріотичного виховання у ДНЗ «Вінницький ЦПТО ПП» відбулась зустріч з військовослужбовцем однієї з авіаційних бригад Повітряних сил ЗС України. Почесний гість розповів про історію створення та виникнення назви бригади. Присутні вшанували пам’ять льотчиків, які загинули під час виконання бойових завдань.
Зустріч тривала більше однієї години. Невимушена бесіда дозволила створити теплу атмосферу довіри. Учні уважно слухали розповіді військовослужбовця і ставили запитання. Подібні зустрічі є дуже важливими для соціалізації та національно-патріотичного виховання молоді в умовах воєнного стану. Дякуємо оборонцям неба та усім захисникам України!
Майстер-клас з приготування зефіру
Зефір – смачний повітряний десерт, який завоював серця багатьох дітей та дорослих. Перша письмова згадка про зефір датується XIV сторіччям, а от справжню популярність він здобув аж у XIX у Франції. Сьогодні у промислових масштабах зефір виробляють багато торгових марок, але і в домашніх умовах можна приготувати цей вишуканий та корисний кондитерський виріб.
13 грудня в Центр завітали учні Вінницького ліцею № 26 ім. Героя України Дмитра Майбороди. Саме для них майстер виробничого навчанння Любунь Лілія Володимирівна провела майстер-клас, під час якого поділилася секретами приготування зефіру з яблучного, малинового та гарбузового пюре. Учні навчилися власноруч формувати вироби, а на завершення поласували зефіром, що приготували. Сподіваємось, що відвідування таких майстер-класів спонукає когось із учасників у майбутньому стати кондитером й дарувати людям насолоду та радість.