Свічка пам’яті не згасне

Опубліковано: Середа, 29 листопада 2017

27 листопада 2017 р. у бібліотеці ДНЗ «Вінницький ЦПТО переробної промисловості» було проведено годину пам’яті «Свічка пам’яті не згасне». Кожен зміг відчути атмосферу того жаху, який пережили наші пращури, дізнатися про історичні факти, зокрема про невинних жертв геноциду, а також почути спогади очевидців тих страшних подій. Все це викликало в учнів Центру багато роздумів: про життя, про минуле, сьогодення і майбутнє. Такі тематичні заходи для молодого покоління сприяють вивченню історії України, поширенню інформації про злочини проти людства, учинені комуністичним тоталітарним режимом, збереженню пам’яті про жертв Голодомору, який призвів до багатомільйонних людських втрат.

Пекар – мій вибір, мій успіх

Опубліковано: П'ятниця, 24 листопада 2017

 В народі ж хліб, мов матір поважають.

Ця шана з плином часу не зника.

І дорогих людей завжди стрічають

З хлібиною в барвистих рушниках,

Так хай же щедро наливає соком

І колоситься золотистий сніп!

І хай же родить більше з кожним роком

Його величність – годувальник-хліб!

Пекар — важлива та потрібна професія. Асортимент хлібобулочних виробів, що випікає пекар, широкий і різноманітний.

В середньовічній Європі, перш ніж отримати звання майстра хлібопечення, необхідно було скласти іспит. І лише після нього людина отримувала право випікати хліб. Над входом у пекарні і хлібні лавки, пекарі вивішували сій улюблений символ – крендель із позолоченого металу або дерева. Майстри хлібники завжди користувалися повагою і народною любов’ю. І сьогодні пекар не залишається осторонь від народної любові та поваги.

Пекар повинен знати технологію виробництва хлібобулочних виробів і виробів із тіста, роботу пекарного устаткування, вимоги до якості, державні стандарти, біологічну цінність продуктів, ознаки їх доброякісності та терміни зберігання.

Детальніше...

Тиждень безпеки дорожнього руху

Опубліковано: Вівторок, 21 листопада 2017

З 13 по 19 листопада 2017 року у Центрі проходив тиждень безпеки дорожнього руху.

Тиждень проводився з метою забезпечення безпеки дорожнього руху учнів та працівників Центру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, збереження її здоров’я та життя. Протягом тижня проводились такі заходи:

  1. виховна години в учнівських групах на тему: «Дотримуйся правил – збережи життя»;
  2. вікторина серед учнів першого курсу на тему: «Безпека на дорозі-безпека життя»;
  3. навчання з учнями третього курсу правил надання домедичної допомоги постраждалим під час дорожньо-транспортних пригод;
  4. перегляд та обговорення з учнями другого курсу відеороликів: «Не перевищуй швидкість!», «Не розмовляй за кермом!», «Пристебни ремінь безпеки!», «Будь помітним у темряві!»;
  5. конкурс серед учнів Центру на кращу стінгазету (плакат) на тему: «Безпека дорожнього руху». Призове місце у конкурсі на кращу стінгазету отримала редколегія групи КОБ-17, друге – КПК-17, третє – ПКП-16.

Детальніше...

День студента

Опубліковано: П'ятниця, 17 листопада 2017

16.11.2017 року у стінах Центру відбувся феєричний захід, присвячений Дню студента.

Відкриття заходу відбулось з яскравими емоціями та щасливими усмішками.Учні Центру підготували пісні та танці, які описували їхнє бурхливе життя. Адже студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. В них визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях.

Детальніше...

Кулінарний майстер-клас від шеф-кухаря в ресторані "Арталь"

Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017

Кулінарний майстер-клас - оригінальний метод навчання та конкретне заняття із вдосконалення практичної майстерності, що проводиться фахівцем кулінарії для учнів, які, зазвичай, вже досягли достатнього рівня професіоналізму в цій сфері діяльності, але відвідують такі заходи для вдосконалення своїх знань та вмінь.

Учні нашого закладу систематично відвідують різноманітні майстер-класи. От і цього разу учасники та переможці конкурс фахової майстерності за професією «Кухар» мали честь бути присутніми на майстер-класі шеф-кухаря ресторану «Арталь» Гнатюка Сергія. Під час якого Сергій розкрив секрети приготування страв з м’яса «Телятина під цибулевим соусом з виноградним соком», «Куряче філе з овочами під соусом дор-блю». А одним з акцентів стали таємниці створення молекулярної кухні.

           

Детальніше...

Наші контакти


21001, м. Вінниця, вул. Ватутіна, 72 
Тел.: (0432) 56-38-17; 27-10-56
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net