Тиждень професії «Офіціант, бармен»

Опубліковано: Субота, 05 грудня 2015

Професії офіціанта та бармена — це мистецтво, яке допомагає перетворити споживання їжі у справжнє естетичне дійство. Адже людині притаманно не просто втамовувати почуття голоду, а отримувати задоволення від зовнішнього вигляду страв, їх аромату та оформлення.

Сьогодні професії офіціанта та бармена доволі поширені і користуються неабияким попитом на ринку праці, адже жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтись без послуг даних спеціалістів. Проте, щоб стати справжнім професіоналом, могти обслуговувати прийоми на найвищому рівні, опинитися в еліті, необхідно мати відповідну професійну підготовку, бути креативним, творчим, відданим своїй справі.

Саме таких фахівців готує наш навчальний заклад. Переконатись в цьому можна було під час проведення Тижня професій «Офіціант, бармен», що тривав у Центрі з 30 листопада по 4 грудня 2015р. Організаторами Тижня виступили майстри виробничого навчання та викладачі спецпредметів даного профілю, а учасниками стали учні груп КОБ-13, КОБ-14, КОБ-14с, КОБ-15с. 

Тиждень був насичений різноманітними цікавими та змістовними заходами. Вже в перші дні у вестибюлі було розгорнуто виставку стінгазет на тему: «Моя майбутня професія» та проведено І етап конкурсу «Кращий за професією Офіціант» в групах КОБ-14с та КОБ-13. Учні змагались в теоретичному турі, демонструючи знання з технології приготування напоїв, організації обслуговування відвідувачів в барах і ресторанах. Практичний тур передбачав виконання трьох практичних завдань: складання серветок різними способами, накривання столів скатертинами та їх заміну, сервірування столу. 

За результатами конкурсних випробувань в групі КОБ-14с І місце здобула Шастун Валентина, ІІ місце розділили Ткачова Аліна та Синіцина Альбіна і ІІІ місце – Поліщук Аліна. В групі КОБ-13 перемогу здобув Андрусь Андрій, ІІ місце  посіла Петлінськаюлія Олександрівна, ІІІ місце – Мукаїда Зорина. 

Корисним був майстер – клас «Складання серветок», який організувала та провела майстер в/н Кушнір Л.В. разом з учнями групи КОБ-13. Всі бажаючі мали можливість познайомитись з різними техніками складання серветок. 

У вестибюлі Центру була представлена виставка сервіровок столів на тему «Пори року».

Тиждень був насичений інформаційними годинами. Про стилі оформлення інтер’єрів залів познайомила майстер в/н Поліщук С.А. Незабутні враження на присутніх справила інформаційна година на тему: «Чайні традиції світу», яку провела майстер в/н Бондаренко В.Є. Учні дізнались про традиції та чайні уподобання різних країн світу. По завершенню всі бажаючі мали змогу продегустувати чай з різними ароматами.

Викладач спецпредметів Стецюк Н.П. провела інформаційну годину на тему: «У світі кави». Учні познайомились з розмаїттям сортів і способів заварювання кави та відчули їх смакові властивості під час дегустації. 

В рамках Тижня був проведений відкритий урок виробничого навчання на тему «Приготування та подавання безалкогольних молочних напоїв» - майстер в/н Федчук Н.С.. А викладач спецпредметів Самсонюк О.М. провела відкритий урок на тему «Способи приготування коктейлів».

3 грудня відбувся відкритий фінальний етап конкурсу фахової майстерності «Турнір офіціантів», в ході якого учасники показали свої теоретичні і практичні знання та навички, уміння творчо мислити, генерувати власні ідеї та знаходити шляхи їх практичної реалізації. Переможцем турніру стала учениця групи КОБ-14с Шастун Валентина, 2 місце посів учень групи КОБ-13 Андрусь Андрій, 3 місце здобула учениця групи КОБ-14с - Ткачова Аліна.

Завершився Тиждень професій «Офіціант, бармен» підведенням загальних підсумків та урочистим нагородженням найбільш активних учасників та переможців. 

 

Перегляди: 3872