Проведення тижня за професіями «Пекар» та «Кондитер»
З 9 по 13 листопада у ДНЗ "Вінницький ЦПТО ПП” проходив тиждень за професіями «Пекар» та «Кондитер», організований майстрами виробничого навчання та викладачами спеціальних предметів з даних професій.
Тиждень був насичений різноманітними цікавими конкурсами, ярмарками та позаурочними заходами.
Відкриття Тижня відбулось 9 листопада на загальній лінійці, де пролунав анонс та графік проведення усіх запланованих заходів.
Одразу ж після відкриття була організована виставка стінгазет на тему: «Національна випічка країн світу».
Цього ж дня майстер в/н Любунь Л.В. провела майстер-клас на тему: «Оздоблення кондитерських виробів мастикою», в ході якого учні мали можливість не тільки ознайомились з обладнанням та інвентарем для роботи з мастикою, але й опанувати різні способи оформлення виробів мастикою.
Викладач спеціальних предметів Козловська С.П. провела інформаційну годину «Шоколадні історії», під час якої ознайомила майбутніх кондитерів з властивостями шоколаду та способами роботи з ним.
10 листопада відбувся ІІ етап конкурсу фахової майстерності серед учнів груп КПК-13 та КПК-14с, які опанували професію «Пекар» та здобули призові місця в І етапі конкурсу. При виконанні завдань учасники продемонстрували рівень володіння сучасними виробничими технологіями при приготуванні хлібобулочних виробів та презентували на широкий загал один вирів власного виробництва - напіввідкритий пиріг.
Наступного дня викладач Козловська С.П. підготувала та провела відкритий урок «Поєднання напівфабрикатів та оздоблення тортів», а майстер Зубчик Г.О. провела майстер-клас на тему: «Оздоблення обрядових хлібів», де учні та майстри інших напрямків могли ознайомитися з традиціями випікання та оздоблення обрядового хліба.
12 листопада майстер в/н Бузін Н.О. організувала і провела Ярмарку-продаж хлібобулочних виробів, де всі бажаючі могли поласувати різноманітними смаколиками.
13 листопада майстром в/н Могир Н.А.була проведена інформаційна година: «Від зернини до запашного окрайця», під час якої учні були ознайомлені з національними традиціями та призначенням різних видів хліба.
Тиждень завершився підведенням підсумків та нагородженням активних учасників і переможців конкурсів.
Перегляди: 1282