ІІ етап конкурсу фахової майстерності за професією «Кухар»

Опубліковано: Середа, 28 жовтня 2015

27.10.2015 року відбувся ІІ етап конкурсу фахової майстерності серед учнів груп КОБ-14, КПК-14, КВК-14, які засвоїли професію «Кухар» та учнів  групи  КВК-13 за професією «Виробник м'ясних напівфабрикатів». Конкурс проведено з метою підвищення рівня професійної підготовки та майстерності, розвитку творчої активності учнів, виявлення обдарованої молоді, формування естетичних смаків, поглиблення знань і умінь учнів, освоєння учнями сучасних методів праці.

ІІ етап конкурсу передбачав 2 тури:

1) теоретичний тур, що складався з виконання тестових завдань.

Даний етап полягав у перевірці теоретичних знань з професії. Протягом 15 хвилин усі учасники одночасно працювали над розв’язуванням тестових завдань професійного змісту.

2) практичний тур, який тривав 2 години та передбачав приготування та презентацію однієї страви.

Учасники за професією «Кухар» готували оригінальну сучасну бенкетну страву, а за професією «Виробник м'ясних напівфабрикатів» - м'ясний напівфабрикат, який доводили до готовності і подавали, як самостійну страву.

При виконанні завдання учасники продемонстрували рівень володіння сучасними виробничими технологіями у приготуванні та оформленні страв.

  

Готові страви презентувались учасниками на широкий загал. Презентація тісно поєдналась зі святом «Моя професія і моя страва», в ході якого для учнів були проведені додаткові конкурси з нарізання овочів та розв’язування нестандартних виробничих ситуацій.

Не залишились осторонь і глядачі. Серед них були проведені вікторини, а активні учасники отримали солодкі призи.

Під час заходу панувала приємна дружня атмосфера.

За підсумками конкурсних випробувань ІІ етапу були визначені переможці.

За  професією «Кухар»:

І місце – Бунєгін Богдан

ІІ місце — Потолочна Яніна

ІІІ  місце — Павленко Наталія

За професією «Виробник м'ясних напівфабрикатів»:

І місце – Бурякова Наталія

ІІ місце — Мельник Юлія

Вітаємо переможців та призерів конкурсу і зичимо їм подальших успіхів та творчих здобутків в опануванні професії.

 

Перегляди: 1336