Фестиваль рибних страв «Короп фест - 2015»
20 жовтня в ДНЗ «Вінницький ЦПТО переробної промисловості» в рамках проведення декади за професіями: «Кухар» та «Виробник м’ясних напівфабрикатів» відбувся фестиваль рибних страв «Короп фест-2015».
Дату фестивалю обрано не випадково, адже саме цього дня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято - День кухаря, який був установлений конгресом Всесвітніх асоціацій кулінарних співтовариств в 2004 році.
Метою цього заходу було ознайомити учнів з кулінарним мистецтвом у приготуванні рибних страв різних країн світу.
Фестиваль відкрила заступник директора з навчально-виробничої роботи Стецюк Н.П.
Учні груп Центру презентували страви української, білоруської, грузинської, азербайджанської, польської, румунської, французької, іспанської та єврейської кухонь. А також увазі присутніх були запропоновані кондитерські вироби з рибною тематикою, зокрема торт бісквітний у формі риби, кулеб’яки, тістечка клафутті та ніжне суфле.
Учні мали можливість ознайомитися з особливістю та технологією приготування рибних страв, посмакувати ними, адже по завершені свята всіх присутніх пригощали представленими стравами та рибною юшкою з багаття.
На святі панувала весела атмосфера: присутніх розважали жартівливими піснями, гуморесками, віршами та запальними циганськими танцями.
Детальний звіт дивіться в фотогалереї
Перегляди: 1079