Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Масляний тиждень

Опубліковано: Неділя, 18 лютого 2018

Свято Колодія — одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи. Колодій, Колодка, Колодки, Масляниця, Масляна, Масниці, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, Загальниця, «Ніжкові заговини» - різні назви давнього свята.

Масляна, як і багато інших давніх українських народних свят, була включена до Християнського календаря, але з прив’язкою до Великодня, тоді, як раніше Масляну святкували напередодні Новоліття – Нового року наших давніх пращурів. Новий рік в них починався з першим весняним Молодиком, який настає перед весняним рівноденням (або за іншими джерелами - 1 березня).

Масляна отримала таку назву, тому що основною обрядовою стравою були вареники з сиром, які вживалися з маслом чи сметаною. Виготовляли також млинці і пиріжки. Ними частували протягом усього тижня.

От і у нашому закладі учні та працівники мали змогу протягом усього тижня смакувати різноманітні смаколики.

Під час виробничого навчання учні груп самостійно готували вареники з різних видів борошна танайрізноманітнішими начинками, представляли оригінальні способи ліплення. Ще учні здивували смачними, красивими млинцями та пухкими, ароматними пан-кейками.

Окрасою тижня стало свято Колодія, яке провела Гандзій О.В.

Майстром виробничого навчання МогирН.А. та викладачем спеціальних предметів  Самсонюк О.В. були проведені майстер-класи «Пан-кейкарт» та «Способи приготування подільських вареників».

Перегляди: 629

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net