Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Педагогічні читання

Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018

Педагогічні читання – одна з традицій та невід’ємна частина методичної роботи Центру, це один із заходів для покращення педагогічної майстерності педагогічних працівників, направлений на обмін досвідом  з навчання та виховання учнівської молоді.

Цьогорічні педагогічні читання пройшли на досить високому методичному та науковому рівні, викликали масу зацікавленості та обговорення. Метою педагогічних читань було - створити умови для творчої самореалізації педагогічних працівників, підвищувати мотивацію педагогічної діяльності, методичний рівень професійної компетентності викладачів і майстрів виробничого навчання, вихователів.

Заплановані заходи були досить цікавими для педагогів, щодня викладачі-філологи Захарчук І.О. та Бессараб О.В. проводили заняття з української мови під назвою «Розмовляймо солов’їною». Адже складовою педагогічної майстерності педагога є його мовлення. Це інструмент професійної діяльності, за допомогою якого можна розв'язати різні педагогічні завдання; зробити складну тему уроку цікавою, а процес її вивчення — привабливим; створити щиру атмосферу спілкування в учнівському колективі, встановити контакт з учнями.

                                                                           

Ділову гру "Стежками педагогічної майстерності", яка проводилася між педагогічними працівниками, де гравці пізнали, запам’ятовували нове, орієнтуютувалися в різних ситуаціях, розвивали свою увагу, вивчали свої сильні та слабкі сторони при взаємодії з іншими педагогами та проводили аналіз допущених помилок, провели викладачі Бабчинська С.В. і Бессараб О.В. 

                                                                      

Для того, щоб організувати обмін думками між педагогами та учнями можна використати метод сторітелінгу, про який розповіла викладач     Демченко Т.М.

                                                                           

Про освітні концепції, інноваційні центри освіти та рівні педагогічної майстерності розповіла кандидат педагогічних наук, старший співробітник Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, методист НМЦ ПТО, завідувач сектором інформаційно-аналітичної та редакційно-видавничої роботи Величко Н.О. у своєму виступі на тему «Професійна діяльність педагогічних працівників в умовах реформування освіти»

Система освіти — це своєрідна ієрархічна структура навчальних закладів, яка дозволяє людині освоїти знання, вміння та навички в процесі навчання. Вона є індивідуальною для кожної країни. Саме з цим ми ознайомились під час конференції на тему «Важливі кроки до освітніх змін», активну участь у якій взяли молоді педагоги Аненко Т.Г., Бондаренко В.Є., Зайчікова О.В., Дзісь Н.О., Костецька Л.І., Кушнір Л.В., Поліщук М.А., Поліщук С.А. та Щавінська Т.В.

                              

Психолог Сідельнікова Ю.О. провела семінар-практикум «Аналіз професійної спрямованості педагога».

                                                                                       

Директор Савлук О.А. у своєму виступі «Закон України «Про освіту», що змінить реформа», зосередив увагу присутніх на тому, що це закон нових можливостей для всіх учасників навчального процесу. Зокрема, розповів про основні тези, які розміщені у  статті 15 про професійну (професійну-технічну) освіту.

                                                                                       

По завершенню педагогічних читань методист Захарчук І.О. підбила підсумки, подякувала всім за активність і гарну роботу.

 

 

 

 

 

 

Перегляди: 639

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net