Пекар – мій вибір, мій успіх

Опубліковано: П'ятниця, 24 листопада 2017

 В народі ж хліб, мов матір поважають.

Ця шана з плином часу не зника.

І дорогих людей завжди стрічають

З хлібиною в барвистих рушниках,

Так хай же щедро наливає соком

І колоситься золотистий сніп!

І хай же родить більше з кожним роком

Його величність – годувальник-хліб!

Пекар — важлива та потрібна професія. Асортимент хлібобулочних виробів, що випікає пекар, широкий і різноманітний.

В середньовічній Європі, перш ніж отримати звання майстра хлібопечення, необхідно було скласти іспит. І лише після нього людина отримувала право випікати хліб. Над входом у пекарні і хлібні лавки, пекарі вивішували сій улюблений символ – крендель із позолоченого металу або дерева. Майстри хлібники завжди користувалися повагою і народною любов’ю. І сьогодні пекар не залишається осторонь від народної любові та поваги.

Пекар повинен знати технологію виробництва хлібобулочних виробів і виробів із тіста, роботу пекарного устаткування, вимоги до якості, державні стандарти, біологічну цінність продуктів, ознаки їх доброякісності та терміни зберігання.

З метою виявлення найкращого пекаря нашого навчального закладу 23.11.17 проводився 2-й етап конкурсу фахової майстерності за професією «Пекар», під час якого усі учасники завоювали симпатії глядачів своєю умілістю, ерудицією та винахідливістю.

     

Учасники гідно себе представили, показавши свої знання та вміння. Переможцями стали:

І місце - Іващук Лідія;

ІІ місце - Вознюк Тетяна;

ІІІ місце розділили - Погуть Яна та Бендрит Світлана.

         

Переможці були нагородженні подарунками, які знадобляться їм у професійній діяльності.

Свято було наповнене різноманітними піснями, гумористичними мініатюрами та декламуванням віршів.

 

Перегляди: 731