Декада за професіями «Кухар», «Виробник м’ясних напівфабрикатів»

Опубліковано: П'ятниця, 27 жовтня 2017

 З 17.10.2017 по 27.10.2017 у Центрі проводилась декада за професіями «Кухар», «Виробник м’ясних напівфабрикатів», у якій взяли участь всі групи навчального закладу, майстри виробничого навчання та викладачі спеціальних предметів.

Згідно графіка проводились такі заходи:

17.10.2017 відбулась лінійка, на якій було оголошено про відкриття декади та ознайомлено учнів з графіком проведення заходів.

Майстром виробничого навчання Щавінською Т.В. проведено майстер-клас «Приготування салату «Персик-помідор», де учні мали змогу відкрити для себе цікаву рецептуру страви та корисні поради щодо секретів її приготування.

18.10. 2017 майстер виробничого навчання Черниш Л.Г. провела майстер-клас «Приготування качиної грудки з хурмою у винному соусі», продемонструвавши цікаве поєднання смаків в одній страві.

19.10.2017 викладач спеціальних предметів Самсонюк О.М. провела пізнавальну інформаційну годину на тему «Шлях спецій до нашого столу».  Незабутні враження залишила розповідь про виникнення та використання спецій. Також учні мали змогу органолептично розглянути спеції.

20.10.2017 до Міжнародного дня «Кухаря» проводився фестиваль «FruitFest», в якому прийняли участь усі групи Центру. Цього дня учні мали змогу продемонструвати свою професійну майстерність, творчість та креативність. Учні кожної групи презентували глядачам по три оригінально приготовлених страви з певного виду фруктів.

23.10.2017 викладач спецпредметів Поліщук М.А. провела кулінарний брейн-ринг для груп І курсу, які вивчають професію «Кухар». Учні із задоволенням виконулали всі завдання та відповідали на кулінарні запитання.

 24.10.2017 майстер виробничого навчання Могир Н.А. провела відкритий урок на тему: «Приготування рулету січеного з різними начинками» в групі КПК-17с за програмою «Кухар 3-го розряду». Майстром був представлений показ практичних прийомів з приготування рулету січеного з різними начинками, вказані можливі помилки при виконанні робіт. 

Також до Центру завітав кухар ресторану «Аура», випускник нашого навчального закладу Вячеслав Дубина, якого було запрошено для проведення майстер-класу «Меню від шефа». Під час проведення майстер-класу Вячеслав продемонстрував приготування двох страв «Салату теплого з курячою печінкою, шпинатом і яблуками» та «Курячої грудки з сальсою під соусом Чімічурі». Учасники майстер-класу мали змогу особисто долучитись до приготування страв разом із кухарем.

25.10. 2017 майстер виробничого навчання за професією «Виробник м’ясних напівфабрикатів» Костецька Л.І. провела майстер-клас з приготування «Свинини гармошкою під гірчичним соусом». Під час проведення майстер-класу усі присутні із захопленням спостерігали за послідовністю приготування страви, а також  Людмила Іванівна розкрила усі секрети маринаду. Майстер-клас пройшов на високому рівні і був цікавий як учням, так і присутнім членам педагогічного колективу.

           

26.10. 2017 відбувся ІІ етап конкурсу професійної майстерності «Кращий за професією» з професії «Кухар», в якому змагались учні - переможці І етапу. Конкурсні випробування проходили у кілька етапів, під час яких учасники продемонстрували свої професійні здібності та знання.

За результатами конкурсу звання «Кращий за професією Кухар» здобула Погуть Яна, учениця групи КПК-16с. Друге місце посіла Іващук Лідія, третє місце –Козяр Ольга,  також учениці групи КПК-16с.

       

27.10.2017 майстер-клас з приготування суші провела майстер виробничого навчання Зайчікова О.В. Під час проведення майстер-класу Ольга Вікторівна продемонструвала декілька видів формування ролів та способи їх нарізання.

Проведена декада дала змогу учням розширити свої знання та підвищити рівень професійної майстерності.

 

Перегляди: 901