Fruit Fest

Опубліковано: П'ятниця, 20 жовтня 2017

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке було засновано конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році. І вже стало гарною традицією святкувати цей день у стінах нашого Центру. Та не просто святкувати, а влаштовувати кулінарні фестивалі.

Не дивно, що цього року темою фестивалю було обрано «Fruit Fest». Адже осінь щедра пора року, яка подарувала нам багато корисних і смачних фруктів.

 

Відкрив фестиваль директор Центру Савлук О.А., який привітав майбутніх кухарів зі святом та побажав не зупинятися на досягнутому, постійно розвиватися та йти у ногу з часом. Тому що тільки так можна досягти успіхів на шляху опанування цікавої та творчої професії кухаря та бути потрібним суспільству.

На заході були присутні гості, серед яких: Величко Н.О. – кандидат педагогічних наук, методист Навчально - методичного центру професійно - технічної освіти у Вінницькій обл., Дудник Л.П. – завідуюча організаційним відділом Вінницького центру естетичного виховання учнів ПТНЗ, Мельник Т.Ю. – керівник відділення Тяжилів Центральне Вінницької філії ПАТ КБ «ПриватБанк», Прибельська І.В. - редактор газети "Освіта Вінниччини" та інші представники засобів масової інформації.

Приготування їжі - унікальний процес. Поєднання всіх елементів - це ціла симфонія. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично неможливо, завжди потрібна порада людини, яка вміє готувати. Такою людиною у нашому навчальному закладі є майстер виробничого навчання, який навчить, порадить та допоможе під час виготовлення будь-якої страви.

Представлені на фестивалі страви з різноманітних фруктів були шедеврами кулінарного мистецтва, це «Клафутті» і тістечка «Ківові кулі», «Курячі кишеньки з бананом та сиром» і салат «BloodyOrange», грушевий пиріг з морозивом Семіфредо і лимонний тарт.

                

Учасники фестивалю продемонстрували рівень професійних умінь та навиків, здобутих як у стінах Центру, так і на базах виробничої практики.

Свято супроводжувалось піснями, танцями, конкурсами та театралізованими сценками у виконанні учнів Центру – майбутніх кухарів.

             

Фестиваль пройшов у надзвичайно теплій, дружній та веселій атмосфері і подарував усім присутнім безліч позитивних вражень від побаченого.

 

 

Перегляди: 767