Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Майстер-клас з писанкарства «Духовна велич»

Опубліковано: Четвер, 13 квітня 2017

Важливою складовою української культури, народних традицій з прадавніх часів була писанка. Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Кожна писанка – це ніби маленький світ. Тут і небо із зорями, і вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, і засіяне поле - усе це створене у певному порядку для того, аби підтримати лад та рівновагу у нашому всесвіті.

Наповнюючи світ прекрасним, викладачі та учні Центру взяли участь у майстер-класі з написання писанок «Духовна велич». Захід розпочався із закликання весни за давніми обрядами.

    

Також учні оповіли стародавню легенду про походження писанки: «…Зніс Першоптах золоте яйце, освятив живим вогнем, окропив живою водою. І проявилися на ньому прадавні знаки-символи. І стало воно раєм-писанкою. І відкрилася брама Бога…І з цього дня до закінчення світу, допоки люди будуть писати писанки, доти Бог буде чути їхні слова».

 

 Духовно налаштувавшись, ознайомившись з обереговим значенням символів та кольорів, різними техніками написання, учасники майстер-класу зуміли витворити справжні дива, які будуть оберігати їх протягом року.

       

   

 

Перегляди: 802

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net