Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Благодійна акція "Масляна для дітей"

Опубліковано: Субота, 12 березня 2016

Останній тиждень перед Великим постом називають Колодкою, Колодієм або ж Масляною. В цей період українські ґаздині обов’язково готують вареники зі сметаною, млинці, сирники.

Наш Центр долучився не лише до давньої народної традиції святкування, а й зробив ще одну дуже добру, корисну та благодійну справу.

12 березня на базі нашого навчального закладу спільно з Вінницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках благодійної акції «Масляна для дітей» було проведено майстер-клас по приготуванню млинців. На захід, що проходив під гаслом «Колодія величаймо – весну зустрічаймо», завітали 25 дітей молодшого шкільного віку, що опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають під опікою соціальної служби. 

     

«Сьогоднішня акція присвячена святкуванню Масляної. Ми маємо на меті долучити діток до збереження традицій та звичаїв нашого народу, навчити їх навикам самообслуговування та приготування смачної їжі, наповнити їх дозвілля новими цікавими враженнями. Висловлюємо щиру подяку адміністрації Вашого Центру, майстрам та учням за підтримку, чудову атмосферу та високу фахову майстерність», - зазначила директор Вінницького міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Данчак Богдана Ярославівна.

Майстер-клас розпочався з цікавої розповіді майстра виробничого навчання Гнатюк Лариси Володимирівни про свято Колодія. Потім вона разом із своїми учнями поділилася  майстерністю по виготовленню млинців різними способами: фігурних, мереживних, різнокольорових, відкрила багато секретів їх приготування. 

  

Маленькі гості мали можливість самі вимісити тісто та, звісно, за допомогою дорослих, випікати пресмачні, запашні млинці,  весело малювали на них смайлики та інші цікавинки.  Очі дітей «горіли» захватом, задоволенням та радістю.

  

  

Непомітно збіг час. Діти пригощалися виготовленими власноруч смаколиками, наповнюючи серця всіх присутніх теплотою, любов’ю, надією та переконанням у вагомості цієї справи.

Якщо хочеш жити для себе – живи для інших

Детальний звіт дивіться в фотогалереї

Перегляди: 1079

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net