Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Творення писанки-оберегу

Опубліковано: П'ятниця, 29 квітня 2016

Писанка – це неповторне багатство…
Його треба берегти , як безцінний скарб!
(Олександр Довженко)

 

Висока духовність, небуденний талант, природний розум нашого народу,  найбільше розкрилися в писанкарстві. Здавалося б, маленьке яйце, але ховає в собі велике мистецтво!

Справжні писанки-обереги творять люди, які глибоко і тонко відчувають навколишній світ, чутливою душею реагують на прекрасне і є його творцями.

Долучаючись до магії творення писанки, учні і викладачі нашого навчального закладу взяли участь у Фестивалі народної творчості «Писанковий дивосвіт». Захід проходив у Вінницькій дитячій школі мистецтв 21 квітня з метою  збереження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису.  

  

Під час фестивалю викладачі ділилися своїми знаннями про писанку, а учні школи та гості  відтворювали це диво. Все святкове дійство супроводжувалось народними піснями та мелодіями у виконанні різноманітних учнівських ансамблів, що створювало  особливу атмосферу величі та гордості за наш народ.

В нашому навчальному закладі для учнів і викладачів відбувся майстер-клас «Творення писанки-оберегу», який провела керівник гуртка Гандзій О.В., із дотриманням усієї сакральності традиції. Поринувши в світ духовного умиротворення, присутні мали змогу ознайомитися з обереговим значенням писанки, символікою знаків та кольорів, а також з технікою її написання.

  

  

  

Дані заходи ще раз підтвердили, що наш Центр має багато творців прекрасного, адже у їхніх руках опинилося справжнє писанкове диво.

То ж нехай і на далі писанка об’єднує наші серця і оберігає душі, нехай квітне рідна Україна під мирним небом, як писанка,  на віки-вічні!  

Перегляди: 882

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net