КРАЩИЙ ЗА ПРОФЕСІЄЮ «КОНДИТЕР»

Опубліковано: Субота, 18 лютого 2017

 

Кондитер! Як солодке слово
Промовиш це, згадаєш шоколад,
І Пражський торт, і тістечко кремове
Кондитер – ти художник, музикант!
І граєш ти симфонію солодку,
І людям всім вона так до душі.
Ти – геній, і про твої вироби чудові
Складати можна прозу і вірші.

16 лютого в Центрі відбувся ІІ етап конкурсу «Кращий а професією «Кондитер».
Конкурс проводився з метою підвищення рівня професійної підготовки та майстерності учнів, розвитку їх творчої активності, виявлення обдарованої молоді, формування естетичних смаків, поглиблення знань і умінь учнів, освоєння ними сучасних методів праці, популяризації фахових здобутків.

У ІІ етапі конкурсу змагались переможці І етапу (учні, які здобули І і ІІ місце серед груп, за професією “Кондитер”):
1. Потолочна Яніна Романівна учениця групи КВК-14
2. Чагін Руслана Анатолівна учениця групи КВК-14
3. Павленко Наталія Петрівна учениця групи КПК-14
4. Шеремета Наталія Олександрівна учениця групи КПК-14
5. Тіснозуб Аліна Олександрівна учениця групи КПК-14

Програма конкурсу складалась із:
- виконання теоретичного завдання з професійно-теоретичної підготовки;
- виконання практичного завдання.

Теоретичний тур передбачав виконання двох завдань:
- завдання «Прихований смак», при виконанні якого учасники повинні були відгадати закодовану назву торту за його характеристиками;
- завдання «Вірю, не вірю», у якому учасники, за допомогою смайликів відповідного кольору, виражали свою позицію щодо запропонованих тверджень та питань.

Практичний тур складався з чотирьох завдань.
1 завдання. Презентація учасника конкурсу «Професія, яка робить мене щасливим», в якій учасники презентували себе і свою професію. Презентація проходила у довільній формі.

2 завдання. Приготування бісквітного торту вагою 400 г, просоченого сиропом, прошарованого за допомогою масляного основного крему з додавання наповнювачів за власним смаком. Поверхня виробу обов’язково мала бути оздоблена мастикою на вільну тематику. Час виконання 4 години.


3 завдання. Оформлення бісквітного тістечка вагою 100 г за допомогою попередньо підготовлених елементів оздоблень. Завдання виконувалось на очах у глядачів під бурхливі оплески вболівальників.

   

4 завдання. Презентація та подача тістечка. Учасники у довільній формі готували презентацію виготовленого під час 3-го завдання тістечка. Оцінювалась естетика та оригінальність оформлення.

Все дійство супроводжувалось цікавою концертною програмою з піснями, хореографічними номерами та комедійною мініатюрою у виконанні учнів Центру.

      

Переможців конкурсу оголосила заступник директора з навчально-виробничої роботи Стецюк Н.П.
Ними стали: 1 місце – Шеремета Н.О.
2 місце – Тіснозуб А.О.
3 місце – Павленко Н.П.

Перегляди: 5088