Декада за професіями «Кухар», «Виробник м’ясних напівфабрикатів»
З 17 по 28 жовтня в Центрі проводилась декада запрофесіями «Кухар», «Виробник м’ясних напівфабрикатів», в якій приймали участь усі групи навчального закладу, майстри виробничого навчання та викладачі спеціальних предметів. Протягом десяти днів проходили змістовні та цікаві заходи.
Відкриття декади відбулось у понеділок 17 жовтня на загальній лінійці, під час якої присутнім анонсувались заплановані заходи та графік їх проведення. Цього ж дня було організовано виставку стінгазет на тему: «Корисні овочі».
У вівторок 18 жовтня майстром виробничого навчання Черниш Л.Г. було проведено майстер-клас «Приготування курячого рулету з виноградом» на якому учні відкрили для себе цікаву рецептуру страви та отримали корисні поради з її приготування.
В четвер 20 жовтня, до міжнародного дня «Кухаря», проводився фестиваль «Осінній вернісаж», під час якого учасники мали змогу продемонструвати свою професійну майстерність, творчість та креативність. Учні кожної групи презентували глядачам по три оригінально приготовлених страви з овочів.
Усе дійство супроводжувалось цікавими розповідями, відео-презентацією «Овочі рекордсмени», насиченою концертною програмою з піснями та гумористичними сценками.
В понеділок 24 жовтня викладач спеціальних предметів Петлюк Л.А. провела пізнавальну інформаційну годину на тему «Спеції». Незабутні враження залишила розповідь про історію виникнення та використання різноманітних спецій. Ще один майстер-клас з «Приготування качиної грудки з фруктовим соусом» провела майстер виробничого навчання Года Ю.Ю. Учні дізнались про особливості, технологію та послідовність приготування і подачі страви.
25 жовтня майстер виробничого навчання за професією «Виробник м’ясних напівфабрикатів» Хавтирко Н.В., провела майстер-клас з приготування буженини «М’ясний горіх». Під час проведення майстер-класу усі присутні із захопленням спостерігали за послідовністю приготування та способом шприцювання буженини. Наталія Володимирівна розкрила усі секрети маринаду та способу в’язки буженини. Майстер-клас пройшов на високому рівні і був цікавий як учням, так і присутнім членам педагогічного колективу. Викладач спеціальних предметів Самсонюк О.М. провела цікаву інформаційну годину на тему «Молекулярна кухня», в якій висвітлила дивовижні можливості сучасної кулінарії.
26 жовтня майстер виробничого навчання Поліщук С.А. провела відкритий урок «Приготування страв з макаронних виробів» в групі КОБ-16с. На уроці були використані інтерактивні методи навчання. Майстром був представлений показ практичних прийомів приготування страв з макаронних виробів та надані практичні поради щодо уникнення можливих помилок при виконанні робіт. Також майстер виробничого навчання Могир Н.А. провела майстер-клас «Приготування рулетів з риби». Всі присутні мали змогу оцінити легкість та економічну вигідність приготовленої страви.
27 жовтня відбувся 2-й етап конкурсу професійної майстерності «Кращий за професією» з професій «Кухар» та «Виробник м’ясних напівфабрикатів. Конкурсні випробування проходили у кілька етапів, під час яких учні демонстрували свої професійні знання та вміння.
За результатами конкурсу звання «Кращий за професією «Виробник м’ясних напівфабрикатів»» отримала Потолочна Яніна, учениця групи КВК-14, звання «Кращий за професією «Кухар»» - Гаврилюк Аліна, учениця групи КПК-15с. Друге місце посіла Кампо Вікторія, учениця групи КОБ-15с, третє місце Домарецька Анастасія, учениця групи КОБ-15с.
28 жовтня до Центру завітав професійний майстер-сушіст Дмитро, який познайомив учнів та педагогічних працівників із тонкощами приготування суші. Під час проведення майстер-класу Дмитро продемонстрував декілька способів формування та нарізання ролів. Учасники майстер-класу мали змогу ознайомились з асортиментом цієї японської страви та особисто сформувати кілька ролів.
Проведена декада дала змогу учням розширити свої знання з професій та підвищити рівень майстерності.
За підсумками проведення декади найактивнішими її учасниками стали майстри виробничого навчання Хавтирко Н.В. і Щавінська Т.В. та учні:
Стасюк Віталій - група КОБ-16с
Чорноіванник Владислав - група КОБ-16с
Верховинін В’ячеслав - група КПК-15
Явнич Семен - група КПК-15
Марущак Аліна - група ПКП-15









