Видеорегистраторы из Китая можно купить здесь

Фестиваль «Сало та до сала»

Опубліковано: П'ятниця, 18 жовтня 2024

      Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке заснував конгрес Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств у 2004 році. 
    Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але кухарі роблять з продуктами щось більше. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, в потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності, вони творять! В результаті - дефлопе та крутони, мітболи та фуа-гра, желе та пудинги.
    Напередодні свята, 18 жовтня, у ДНЗ «Вінницький Центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» відбувся щорічний кулінарний фестиваль, який в цьому році мав назву «Сало та до сала». Здавна сало для  українців -  це не тільки найжаданіший складник смачної кухні, але і символ їхньої культури та традицій.
   Відкриття фестивалю розпочалось із вітань, що прозвучали з уст запрошених почесних гостей, серед яких: директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області Дорош Василь Степанович, заступник директора  НМЦ ПТО у Вінницькій області Мусій Лілія Валеріївна, в.о. директора Вінницького державного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів Сапожнік Алла Сергіївна, методист відділу методичної роботи та патріотичного виховання Войціцька Тетяна Борисівна, представник від соціальних партнерів Козловська Світлана Петрівна. Усіх присутніх привітав директор Центру Савлук Олег Анатолійович, який подякував Збройним Силам України за можливість працювати та готувати молоді кадри для нашої  держави.
   Учні разом з майстрами виробничого навчання приготували різноманітні страви з сала : «Крученики в беконі», «Ковбаски в салі», «Підчеревина гарячого копчення», «Різнокольорове сало», «Буженина фарширована салом», «Запечена рулька» та багато інших. Окрасою заходу став торт прикрашений трояндами з сала та ковбаси та різними м’ясними смаколиками.
  Презентація страв супроводжувалась цікавими професійними розповідями про особливості приготування та традицій, пов’язаних із цими наїдками. Українські пісні, танці, жарти та гуморески у виконанні учнів Центру створили атмосферу невимушеного родинного свята.
Завершилось дійство частуванням усіх присутніх духмяним короваєм та іншими кулінарними витворами, що були представлені на фестивалі.
    Дякуємо усім учасникам фестивалю за незабутнє свято! Зичимо миру та наснаги для втілення нових ідей!

 


Перегляди: 65

Наші контакти

вул. Левка Лук'яненка, 72, м. Вінниця,  21011
Тел.: (0432) 56-36-53
(068) 82-333-82 - приймальна комісія
E-mail: vcptopp@ukr.net